Vergelijk & vind vakmannen!

Kosten

Als u van plan bent om een aannemer, timmerman of kozijnspecialist in te schakelen, dan is het natuurlijk wel zo prettig om van tevoren vast een kosteninschatting te kunnen maken. Zo weet u zeker dat u achteraf niet voor vervelende financiële verrassingen komt te staan!

Waar worden de kosten door bepaald?


Zodra u offertes ontvangt van meerdere bedrijven, zult u het al snel merken: de prijzen tussen bedrijven kunnen flink verschillen! Hoeveel het precies kost om kozijnen te laten plaatsen hangt van verschillende factoren af, zoals:
  • het type materiaal (kunststof, aluminium, hout of staal)
  • de afmetingen van de kozijnen
  • het aantal draaikiepramen dat u wilt.

Gemiddelde kosten per materiaalsoort


Welk soort materiaal u kiest is van grote invloed op de uiteindelijke prijs. Als u uitgaat van een kozijn van 60x60 centimeter exclusief BTW en montagekosten, dan bent u met een kunststof kozijn het voordeligst uit. Een kozijn van kunststof kost namelijk €120-€130, gevolgd door houten kozijnen met een prijs van €180-€190. Aluminium kozijnen kosten ongeveer €200-€210. Stalen kozijnen zijn het meest prijzig en kosten circa €290-€300.
Sommige bedrijven werken daarnaast met een tarief per vierkante meter. Hierbij kunt u denken aan €700-€720 euro voor kunststof kozijnen, €810-€830 voor houten kozijnen, €850-€870 voor aluminium kozijnen en €1180-€1200 voor stalen kozijnen. Deze tarieven zijn inclusief montage, dubbelglas en winstmarge.

Onderhoudskosten


De onderhoudskosten van kozijnen worden vaak over het hoofd gezien, maar kunnen op langere termijn wel degelijk een groot verschil uitmaken. Zo zijn de onderhoudskosten voor houten kozijnen verreweg het hoogst, omdat deze kozijnen zo’n twee keer jaar geschilderd moeten worden. Ook is het mogelijk dat er houtrot optreedt. Aluminium kozijnen hebben daarentegen weinig onderhoud nodig, maar moeten wel om de paar jaar opnieuw worden gesteld. Kunststof en stalen kozijnen zijn zeer onderhoudsvriendelijk, dus daar bent u over het algemeen weinig onderhoudskosten aan kwijt.