Vergelijk & vind vakmannen!

Keurmerken

Voor bedrijven die kozijnen plaatsen, zoals aannemers, timmermannen of kozijnspecialisten, bestaan er verschillende keurmerken om de kwaliteit van het geleverde werk te waarborgen. Maar welke keurmerken bestaan er precies en wat houden ze in? Wij zetten de drie belangrijkste keurmerken voor u op een rij.

SKG-keurmerk voor veiligheid


Het keurmerk van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) is één van de belangrijkste keurmerken binnen de kozijnenbranche. Bij dit keurmerk ligt de focus op de kwaliteit van hang- en sluitwerk om een zo goed mogelijke inbraakveiligheid van uw woning te kunnen garanderen. Het SKG-keurmerk is verplicht voor alle kunststof en aluminium kozijnen.
 

VKG-keurmerk voor kunststof kozijnen


De Vereniging Kunststof Gevelindustrie (VKG) is de branchevereniging voor leveranciers van kunststof kozijnen en tevens een keurmerk. Alle leden van deze vereniging moeten voldoen aan de regels die de VKG stelt, om zo de kwaliteit van kunststof kozijnen te kunnen waarborgen. Als u met een bedrijf zaken doet dat dit keurmerk draagt, kunt u onder meer profiteren van een geschillenregeling en een veilig gestelde aanbetaling. Ook ontvangt u tien jaar garantie op montage, productie en kleur van de kozijnen.

FSC-keurmerk voor houten kozijnen


Het keurmerk van de Forest Stewardship Council (FSC) is alleen van toepassing op houten kozijnen. Dit internationale keurmerk verzekert dat de grondstoffen voor houtproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Zo wordt voor iedere gekapte boom weer een nieuw boompje teruggeplant.

KOMO-keurmerk voor producten en processen


Het KOMO-keurmerk staat garant voor een hoge kwaliteit van bouwproducten en –processen. Als uw kozijnen dit keurmerk dragen, dan wil dat zeggen dat ze voldoen aan alle strenge kwaliteitseisen van het Bouwbesluit. Het KOMO-keurmerk kan van toepassing zijn op alle soorten kozijnen, of ze nu van hout, kunststof, aluminium of staal zijn.