Vergelijk & vind vakmannen!

Aluminium kozijnen

Wilt u nieuwe kozijnen laten plaatsen en overweegt u om voor aluminium te kiezen? Dan wilt u natuurlijk goed op de hoogte zijn van de plus- en minpunten van dit materiaal. Wij hebben daarom alle handige informatie over aluminium kozijnen voor u op een rij gezet.

Moderne uitstraling

Naar aluminium kozijnen is over het algemeen minder vraag dan naar kozijnen van kunststof en hout. Dit komt onder meer door de moderne uitstraling van aluminium, wat niet ieders smaak is. Aluminium kozijnen zijn echter vooral voor schuifpuien en andere grote raamoppervlakten zeer geschikt, omdat ze licht maar tegelijkertijd erg sterk zijn.

De voordelen van aluminium kozijnen:

  • Zeer onderhoudsvriendelijk doordat ze weinig stof en vuil aantrekken;
  • Weerbestendig en kleurvast, dus ze roesten en rotten niet;
  • Sterk en inbraakwerend.

De nadelen van aluminium kozijnen:

  • Slechtere isolatie dan met houten en kunststof kozijnen;
  • Duurder dan andere materialen;
  • Ze moeten om de paar jaar opnieuw worden gesteld (denk aan het smeren van sluitingen en het aandraaien van schroeven).

De (on)mogelijkheden van aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen kunnen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld houten kozijnen, niet worden overgeschilderd. Het is dus belangrijk om voor een kleur te kiezen waar u nog lange tijd plezier van heeft. Hier staat echter tegenover dat aluminium kozijnen gelukkig in veel kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar zijn, van een strak design tot zachtere profielen. Aluminium is bovendien al een sterk materiaal, maar kan nóg sterker worden gemaakt door bijvoorbeeld een twee-componentenlak aan te brengen. Hiermee wordt uw aluminium kozijn volledig krasbestendig.